Magnum-házikedvencek vol.1.

Magnum-házikedvencek vol.1.

Hogy miért pont a Rány?:
Hagyománnyá vált, hogy a Magnumot követő első rádióadásunkban azokat a borokat mutatjuk be, amiket a rendezvényszervezés elől meglógva, a zárás előtti utolsó órában fedeztünk fel magunknak. Természetesen van még egy csomó, de most ezek fértek ide:
A Préselő pincészet 2013-ban jelent meg ezen a néven: igazi szerelempince, hiszen a tulajdonosai addig jártak Erdőbényére borfesztiválozni, amíg aztán vettek is egy házat, pincével.
Az útkeresés közben lett habzóboruk hárslevelűből (nomnomnom), még rozéjuk is (?! 😀 ) és pár furmintjuk, amiből az első igazi, mai értelemben vett tsz-furmintot (tokaji száraz, még mielőtt valaki rosszra gondolna) most csapták ki az asztalra.  14 hónapos, helyi, de úgy helyi, hogy erdőbényei hordókban történő érlelés után jól eldugták a pincébe, hogy egy évig senki ne is halljon róla: a Rány mind a  200-250 palackja ezekben a pillanatokban kerül a topgasztro polcaira, pardon, borhűtőibe.

Jó, jó, de milyen?
A Préselő pincészet Rány furmintja nagy bor abban az értelemben, ahogy a dűlős tokaji furmintokat mostanában érteni szokták, mégis könnyen adja magát még egy többezer fős rendezvényen is. Megvan az aromatikája, a savszerkezete, a hiátlansága és az a plusz, ami miatt emlékezni fogsz rá 15 másik közül – de kétségtelen, hogy a szépségeit úgy tudja majd igazán megmutatni, ha nem lapogatnak közben percenként hátba.
Így kóstoltuk a Trend FM-en, 2018.02.20-án:

 

Borász Partnereink